Kategorie:

Radek Kotlaba: Trocha poprázdninového snění

31. 8. 2024  |  Chci se v dnešním krátkém zamyšlení vrátit zpět do času prázdnin a dovolených. Při cestách, se kterými je tento čas spojen, se rozhlížím kolem sebe a snažím se občas i srovnávat s naším městem. Při tom přemýšlím, co by se mi líbilo, kdyby v Boleslavi fungovalo stejně. Často mě přepadají hodně fantastické představy, více»

Jana Krumpholcová: Hledáme řešení pro přemnožené „divoké“ kočky

20. 8. 2024  |  Během let se nejen v Mladé Boleslavi prohlubuje problém s kočkami bez majitele, které bez pravidelné péče strádají, jsou zanedbané a vyžadují léčbu, ale v útulku pro ně není místo. Účastnila jsem se proto jednání v Senátu, kde byli iniciátoři za zlepšení zákona, někteří senátoři, zástupci ministerstev, obcí, veterinární správy, veterinářů aj. Dnes totiž více»

Politici porušují pravidla, občany to štve

17. 8. 2024  |  Občané se na mě opakovaně obrací s dotazy na parkovací zóny i na pravidla parkování. Jak ale vysvětlit, že jimi zvolení politici a vybraní návštěvníci magistrátu porušují předpisy a nedodržují jasně nakreslená podélná parkovací stání? Navíc parkují zdarma, ačkoliv ostatní musí využívat placené parkoviště v okolí. Nechá magistrát změnit pravidla nebo více»

Facebook