25. 6. 2024

Jana Krumpholcová oznámila kandidaturu do Senátu: Zasazuje se o udržení špičkového automobilového průmyslu a zlepšení vzdělávacích podmínek na Mladoboleslavsku a Turnovsku

Mladá Boleslav, 25. června 2024 – Jana Krumpholcová, zastupitelka, lektorka a matka tří dětí, dnes oficiálně oznámila svoji kandidaturu do Senátu České republiky za obvod č. 38 – Mladá Boleslav. Její kandidatura je založena na dvou hlavních tématech, která považuje za klíčová pro rozvoj a prosperitu regionu: udržení špičkového automobilového průmyslu a zlepšení vzdělávacích podmínek.

Jana Krumpholcová se dlouhodobě věnuje vzdělávání dětí a dospělých, kde se v posledních letech výrazně projevují důsledky podfinancovaného školství včetně nedostatku mladých učitelů a dětských psychologů. Uvedla: “Je alarmující, že naše školy svým vybavením neodpovídají potřebám tohoto tisíciletí a čelí nedostatku dobrých ředitelů a pedagogů, i odborníků zejména v oblasti dětské psychologie a psychiatrie. Každé dítě má právo na kvalitní vzdělání a podporu v osobním rozvoji, aby ve svém životě mohlo být úspěšné. V tomto je potřeba podpořit zejména druhé stupně základních škol, a modernizovat střední školy.“

Jana Krumpholcová usiluje o vyšší pružnost v zaměstnávání včetně částečných úvazků, po kterých volají i firmy. Dle jejího vyjádření mají politici více naslouchat podnikajícím subjektům a přizpůsobit požadavkům firem i legislativu, aby měly volnější ruce. Popsala, že na Mladoboleslavsku je spousta specialistů v klíčovém odvětví českého průmyslu. Proto i vláda musí vynaložit maximální úsilí v podpoře inovací a modernizace zjednodušením byrokracie, aby český Automotive mohl nadále pracovat na zlepšování technologií, konkurenčních na celosvětovém trhu. „Automobilový průmysl je klíčovým zaměstnavatelem v našem regionu. Je nezbytné podporovat inovace a taková řešení, která umožní technologický růst, větší efektivitu a světovou konkurenceschopnost našeho průmyslu,“ dodala.

Jana Krumpholcová je přesvědčena, že politická reprezentace dlouhodobě nezvládá reagovat na problémy ve společnosti a zejména místní politici řeší především vlastní zájmy. „Naše společnost potřebuje političky a politiky, kteří mají odvahu, zkušenosti i jasné vize a jsou schopni prosazovat změny ve prospěch občanů, nikoliv sebe samotných. Chci být hlasem občanů z Mladoboleslavska a Turnovska v Senátu, který bude aktivně pracovat na zlepšení našich životních podmínek,“ dodala.

Jana Krumpholcová kandiduje za Stranu zelených a má podporu SEN 21 a Václava Lásky. Podpořila ji i bývalá kandidátka do Senátu v tomto obvodu Daniela Weissová (Piráti) se slovy: “Jana Krumpholcová je výjimečná žena se „silným tahem na branku“, abych použila sportovní metaforu. Je pracovitá a sdílíme spoustu témat, na kterých pracujeme. Bude skvělou reprezentantkou Mladoboleslavska a tento obvod bude mít v Senátu konečně někoho, koho práce pro obvod a stát skutečně zajímá a nejde mu jen o funkci. 

 

O kandidátce:

Jana Krumpholcová vystudovala problematiku životního prostředí v ČR a v Nizozemsku. Když chyběla místa v mateřských školách, založila v Mladé Boleslavi lesní mateřskou školu a nabídla tak částečné úvazky, a propojovala různé komunity. Je dlouhodobě aktivní v boji proti klientelismu a korupci, ale také v podpoře iniciativ zaměřených na zlepšení podmínek pro rodiny, děti a seniory. Má bohaté zkušenosti v oblasti vzdělávání dětí i dospělých, v péči o zdraví a životní prostředí.

 

Kontakty pro média:

Jana Krumpholcová

Tel: +420 734 214 122

Email: janakrump@gmail.com

 

Kateřina Sládková

PR manažerka kampaně

Tel: +420 774 997 924

Email: katerina.simpachova@gmail.com