27. 6. 2022

Různé hlasy volají po svěžím vánku v našem městě, který by provětral i radnici. Po čem tedy lidé nejvíce touží?

Z odpovědí na můj dotazník ke spokojenosti občanů s životem ve městě plyne, že jen dle 10 % občanů jdou věci v jejich sousedství správným směrem.

Při výběru tří největších problémů z jejich městských čtvrtí se jedná o kriminalitu, drogy, násilí a pocit nebezpečí (67 % odpovědí), nedostatek parkovacích míst (61 %) a nepořádek v ulicích a kolem bydliště (48 % respondentů). Další odpovědi zahrnují nedostatečnou komunikaci ze strany vedení města a neřešení problémů (36 %), špatné hospodaření s veřejným rozpočtem i majetkem města (peníze do soukromých firem, chátrání městského majetku atd. dle 33 % respondentů), komplikovaná doprava a masivní výstavba na úkor zelených ploch (29 %) a mnohé další poznatky. Lidé měli potřebu sdílet i konkrétní životní zkušenosti a situace, včetně pochval. Je proto pro mě překvapivé, že navzdory dlouholetému působení magistrátu se situace nijak výrazně neproměňuje a nespokojenost se stále stejnými problémy zůstává…

Každému, kdo věnoval pár chvil k vyplnění dotazníku srdečně děkuji. Výsledky z tohoto šetření budou zohledněny v našem volebním programu a budou zveřejněny na tomto webu. Budu usilovat o to, aby občané Mladé Boleslavi našli zastání a jejich problémy se pokud možno co nejdříve a uspokojivě vyřešily. Na tom jsem ochotna spolupracovat s kýmkoliv, kdo jedná v nejlepším veřejném zájmu. Pokud se chcete zapojit i Vy, ozvěte se, přijatelné řešení se vždy najde.

Jana Krumpholcová,

tel. 734 214 122

e-mail: janakrump@gmail.com