1. 1. 2024

Dovolte mi popřát vám šťastný a úspěšný rok 2024, který bude plný příležitostí a výzev. Poslední roky ukázaly, že i těžkým situacím dokážeme čelit díky odvaze a solidaritě. V naší společnosti je mnoho dobrých lidí, kteří pomáhají druhým, pracují na zlepšení životních podmínek a usilují o prosperitu místa, kde žijeme. Máme šanci čelit každé výzvě, která sice přináší nejistotu z budoucnosti, ale díky propojenosti s druhými máme všichni dobré předpoklady veškeré obtíže zvládnout. Být součástí komunity znamená být obklopen podobně smýšlejícími, sdílet podobné hodnoty a lépe zvládat i méně pohodlná období.

Věřím proto, že tento rok ozřejmí zase o něco jasněji chyby minulosti a ukáže nám všem, že znovu je opakovat nemusíme. Společnost nepotřebuje arogantní vůdce, ale zralé osobnosti s odvahou naslouchat, rozhodovat a nést odpovědnost i za budoucnost. Každý z nás touží po porozumění, vstřícnosti a laskavosti, kdy tyto hodnoty udržují fungující společnost, dobré vztahy a spojují generace. Má proto smysl o dobro pečovat, rozvíjet jej a předávat dál v neomezené míře.

Touto cestou chci poděkovat těm, kteří pomáhají, pečují o druhé a usilují o jakékoliv zlepšení ve svém okolí, vždyť díky vašemu úsilí je svět o poznání lepší místo k životu. Ráda bych také povzbudila ty, pro něž je změna obtížná, aby se přeci jen vydali do neznáma – vždy je kolem vás někdo, kdo rád nabídne pomocnou ruku, abyste nesnáze lépe překonali. Má smysl být aktivní, neboť vynaložená energie přináší úspěch. Nechť společným cílem je důstojný život každého z nás, proto mějme odvahu k osobnímu růstu, spolupráci i respektu k odlišnostem.

Ať je pro vás nový rok úspěšný na vaší životní cestě a potkáváte ty, s kterými chcete po této cestě kráčet společně.

S úctou

Jana Krumpholcová