1. 10. 2022

     Ing. MSc. JANA KRUMPHOLCOVÁ

Upřímně děkuji všem voličům, kteří navzdory nechutné dehonestační kampani vůči mé osobě věnovali 36 605 hlasů zástupcům koalice Šance pro Mladou Boleslav. Velmi si této důvěry považuji a navýšení počtu mandátů v zastupitelstvu města na čtyři beru jako obrovský závazek pokračovat v kvalitní opoziční práci tak, jak jsme ji před čtyřmi lety zahájili. Poslední komunální volby potvrdily, nakolik pokřivené jsou místní poměry nejen v politice, ale i v oblastech, do kterých zasahují politické špičky města.

Před čtyřmi lety jsem byla prvně zvolena jako relativně neznámá maminka tří dětí a zakladatelka lesní mateřské školy, jež s podobně smýšlejícími hájila Štěpánku před výstavbou obřích bytových domů v prostorách Koliby. Mezitím se situace proměnila – v novém územním plánu jsou navrženy v těchto místech „Nwelatiho“ lázně. Se zkušenostmi z místní politiky jsem se dostala do krajského zastupitelstva jako první Zelená v historii kraje, kde zahajuji třetí rok v pozici předsedkyně Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost. V listopadu jsem byla zvolena do čela středočeských Zelených a s kolegy začínáme pracovat na strategii pro krajské volby v r. 2024.

Mohu tak porovnat úroveň práce a spolupráce nejen mezi politickými špičkami, ale i s mnoha různými odborníky na několika úrovních struktury státu. S krajskými koaličními kolegy je běžnou praxí, že i např. návrh opozice si osvojíme, pokud celkově lidem v kraji prospěje. Přála bych si proto, aby i prostředí Mladé Boleslavi bylo vstřícné k zlepšením a spolupráci napříč politickým spektrem i s dalšími subjekty.

Kontakt: janakrump@gmail.com, tel. 734 214 122

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

S počtem 1410 hlasů se na druhém místě zvolených za Šanci pro Mladou Boleslav umístil pedagog a herec Divadélka na dlani Mgr. RADEK KOTLABA:

Předně bych chtěl poděkovat všem, kteří mi dali preference při volbách. Neusiloval jsem příliš o zvolení do zastupitelstva, ale když jsem dostal od tolika lidí důvěru, nemohu ji zklamat. Přemýšlel jsem o tom, jak mohu být prospěšný jako opoziční zastupitel bez většího vlivu na chod města a rozhodování o něm. Našel jsem si úkol v informování o tom, jak osobně vnímám jednání zastupitelstva a chci předávat dál informace o dění ve městě, o kterých si myslím, že nejsou dostatečně prezentovány. Chcete-li sledovat můj velmi osobní pohled na dění v zastupitelstvu, můžete mě sledovat na blogu ZÁPISKY NEZKUŠENÉHO ZASTUPITELE na adrese https://rak67.blogspot.com. Chtěl bych tam podat stručnou zprávu o každém zasedání zastupitelstva pro ty, které to zajímá a nechtějí sledováním trávit příliš mnoho času.

Jsem v druhé generaci rodilým Boleslavanem s jihočeskými rodovými kořeny a silným vztahem k místu, kam patřím. Celý život v širším centru města bydlím a pohybuji se většinou pěšky, řidčeji na kole, výjimečně autem. Netypickým obyvatelem města jsem nejspíše tím, že automobil nepovažuji za přítele, ani za statusový symbol, ani za předmět denní potřeby, ale za obyčejnou užitnou věc, ke které mám stejný vztah třeba jako k ledničce, jen jeho dveře neotvírám zdaleka tak často. V zastupitelstvu bych rád byl hlasem lidí, kteří v centru města bydlí, a na které se podle mě myslí méně než na ty, kteří tam jen přijíždějí – za prací, nákupy, zábavou.

Myslím si, že trvalý pokles počtu obyvatel s trvalým bydlištěm ve městě svědčí o tom, že se tu úplně dobře nežije. Snažím se přijít na to, proč se to děje a nevím, zda se mi podaří přispět k tomu, aby se to zastavilo, ale slibuji, že se o to alespoň pokusím. Jsem přesvědčen o tom, že město by mělo mít „lidský rozměr“ a být přívětivé tak, jak ho popisuje dánský architekt Jan Gehl. Stejně si myslím, že by Mladá Boleslav neměla být městem v továrně, ale ve shodě s titulem jedné starší publikace by automobilka měla být továrnou ve městě. Jsem si vědom, že mé názory nejsou většinové, a i proto přistupuji k jiným názorům s respektem a přemýšlím o nich, totéž očekávám, že se stane i ve vztahu k názorové menšině, kterou si dovoluji zastupovat.

Kontakt: radek.kotlaba@seznam.cz

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

S 1371 hlasy jste zvolili do zastupitelstva města MUDr. JAROSLAVA VEDRALA, jeho stručné představení:

V Mladé Boleslavi jsem se narodil a žiji zde již 70 let. Po studiu na Fakultě dětského lékařství jsem nastoupil do zdejší dětské nemocnice a po více jak 40 letech praxe dětského lékaře v dětském středisku si užívám zaslouženého volna. Byl jsem zastupitelem již ve volebním období 2002 – 06 za KDU-ČSL, v koalici se Stranou zelených se to letos znovu podařilo, čímž zahajuji svůj devátý rok v zastupitelstvu města. Zajímám se o kulturu, sport a zdravý životní styl a rád cestuji nejen po svých, ale i vlakem či jinak do vzdálenějších míst. Těším se na spolupráci.

Kontakt: dr.vedral@seznam.cz

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Dalším nováčkem v zastupitelstvu je díky 1267 Vašich hlasů Mgr. JAN MILDA, Dis.:

Narodil jsem se v Mladé Boleslavi, kde také celý svůj dosavadní život bydlím, pracuji a věnuji se zálibám a koníčkům. Vystudoval jsem tělovýchovnou fakultu v Praze, vyšší odbornou ekonomickou školu a nyní pracuji ve Škoda Auto v oblasti lidských zdrojů. Od dětství se stále aktivně věnuji sportu, závodně jsem plaval a u plavání se pohybuji i dnes jako kondiční trenér, mentor a přednášející na kurzech pro záchranáře a instruktory. Mimo aktivního sportu je také mou zálibou historie a cestování za památkami. Zajímám se o zdravý životní styl a životní sílu mi dává příroda, kde rád trávím volný čas.

Chtěl bych, aby zejména naše děti a mládež, samozřejmě i dospělí a senioři, našli ve městě dostatek dostupných aktivit. Chtěl bych, aby město takové aktivity profesionálních i amatérských sportovců výrazněji podporovalo. Zároveň bych se chtěl zasadit o to, aby došlo ke změně smýšlení a nekončila veškerá podpora jen u mediálně zajímavých skupinových sportů.

Telefon: 775 150 711