30. 8. 2022

Vážení občané,

před čtyřmi lety jsem od vás dostala důvěru vykonávat mandát zastupitelky města Mladá Boleslav, kterou jste udělili vcelku neznámé matce tří dětí a zakladatelce lesní mateřské školy, snažící se hájit Štěpánku proti výstavbě. Vše ve svém životě dělám s maximální odpovědností, proto jsem se po celou dobu snažila vaši důvěru nezklamat. Práce v zastupitelstvu pro mě byla zpočátku poměrně složitá. Během let jsem vedla nespočet jednání s vámi, úředníky, politiky, nadřízenými orgány, policisty, právníky, podnikateli a představiteli mnoha rozličných organizací na území města i mimo něj. Usilovala jsem o nejvyšší možnou objektivitu, nezávislost a nezaujatost. Vyhledávala jsem potřebné informace v různých zdrojích, zejména pokud se mi je nepodařilo získat oficiální cestou. Každý měsíc jsem vás pravidelně a poctivě informovala o výsledcích mého úsilí v Boleslavanu, na tomto webu, sociálních sítích i v soukromých zprávách jako odpověď na vaše dotazy, připomínky a podněty. Jen texty pro Boleslavan tvoří 87 stran A4 s velikostí písma 10, tj. přes 45 tisíc slov. Ani jedinkrát jsem nechyběla na jednání městského zastupitelstva, vznesla jsem nespočet dotazů, vyžádala jsem stohy informací.

Chci touto cestou alespoň upřímně poděkovat kolegovi Vedralovi za podporu a všem z vás, kteří jste se mnou navázali kontakt a byli aktivní. Vážím si kvalitní práce magistrátních úředníků i představitelů organizací, s nimiž jsem spolupracovala, konzultovala situaci, dobře plnili své pracovní úkoly a jakkoliv mi věnovali svůj čas.

Abych zůstala transparentní i sama u sebe, za svou práci jsem dostávala zastupitelstvem schválenou odměnu max. tří mých postů v různých výborech a komisích města ve výši necelých 10 400 Kč hrubého, což aktuálně činí 9 231 Kč/měsíčně (odpovídá např. dvojnásobku životního minima a zdaleka nedosahuje ani minimální mzdy). Celkově jsem tedy dle údajů mého soukromého účtu za čtyři roky k polovině srpna 2022 obdržela za svou práci v zastupitelstvu města celkem 384 783 Kč čistého. Je zjevné, že být opoziční zastupitelkou, navzdory sebevětší aktivitě, není rovno běžným příjmům klasického zaměstnance, tedy mám nadále i jinou práci. Jsem však hrdá na to, že jsem se nenechala místními politiky nebo podnikateli tzv. „koupit“. Ani v dalším období se koupit nenechám a budu pokračovat v naprosto stejném duchu, jako jsem pracovala dosud – s maximální odpovědností, poctivostí a otevřeností. Mým zájmem a cílem, na rozdíl od politické konkurence, zůstává odpovědný přístup a nestranná práce pro každého občana města.

Jana Krumpholcová

tel. 734 214 122

janakrump@gmail.com