24. 7. 2022

Je těžké odhadovat, co přinesou podzimní a zimní měsíce, nicméně pro spokojený život v jakékoliv obci je nutné lidem naslouchat a zabývat se jejich problémy. Jaké vlastnosti by měli mít ti, kdo by dobře vedli naše město po podzimních volbách?

• Odpovědnost místo arogance – je jedno, jaký problém je nutné vyřešit, je důležité zohledňovat všechna možná řešení i rizika, a otevřeně informovat o dalším postupu. Tím se zamezí nedorozuměním, rostoucí nevoli a nedůvěře. Radnice musí sloužit všem lidem bez rozdílu a s ohledem na budoucnost, ne na přání spřízněných osob!
  • Spravedlnost místo protěžování – nesrozumitelné zvýhodňování může vést nejen k zbytečnému utrácení, ale i k nenávisti a agresi. Lidé si zaslouží úctu, ale i jasná pravidla užívání prostor města!
  • Poctivost místo zneužívání – pokud stejná pravidla platí pro všechny, ztrácí smysl hledat kličky k vlastnímu obohacení. Veřejný rozpočet není trhací kalendář pro vyvolené!
  • Otevřenost místo utajování – kdo nemá co skrývat, jedná otevřeně a fér! Radnice musí být transparentní a přístupná.
  • Spolupráce místo soupeření – v technologicky vyspělé době je nutné spolupracovat na nejmodernějších technických řešeních. Naše město má mezinárodní význam, dejme mu i patřičnou podobu – moderní město se špičkovým vybavením!

Jistě už po několikáté budete slýchat stále stejné volební sliby od stále stejných lidí. Není konečně čas na změnu?!