1. 7. 2022

Vážení a milí spoluobčané,

s přicházející dovolenou a časem zklidnění se s Vámi chci podělit o vlastní zkušenost a pohled na život v Mladé Boleslavi. Uvědomuji si, nakolik doléhá stres posledních let na většinu z nás nejen v pracovním, ale i v rodinném prostředí. Dvouleté obavy o zdraví vystřídala nejistota kvůli válce nedaleko našich hranic, leckoho znervózňuje počet uprchlíků i obavy ze zdražování potravin, energií, cen bydlení a dalších komodit. Různé potíže se vždy lépe snáší, když na to nejsme sami, když cítíme podporu a zájem druhých pomoci problémy řešit. Upřímně se proto přiznám, že to jsou především konkrétní lidé z města, díky nimž tu s rodinou rádi žijeme a trávíme volný čas. Kolem nás jsou dobří přátelé a lidé, kteří dokáží nabídnout pomocnou ruku, snaží se rozhýbat smysluplné projekty či akce a věnují čas tomu, co těší i druhé. Tímto chci poděkovat každému, kdo to ještě nevzdal a věnuje energii dobrovolnictví, kultuře, dětem v nevýkonnostním sportu, práci se slabšími, péči o seniory či výchově a vzdělávání mládeže i jiným málo doceňovaným aktivitám. Všichni, kdo se ve svém volném čase věnují práci s druhými nebo třeba zkrášlování okolí, mají můj obdiv a podporu.

Chci se proto přimluvit, abyste v těchto volnějších časech zvážili své možnosti, načerpali dostatek sil a věnovali energii smysluplným věcem i upřímným vztahům. Budete pak mít v těch horších časech z čeho čerpat sílu a snáz mezi dobrými lidmi najdete podporu v nesnázích. Všímejte si lépe svého okolí i lidí kolem Vás, třeba při společných debatách najdete stejný zájem či získáte užitečnou radu. Ostatně to mnohdy spolehlivě funguje i díky moderním sítím.

Přeji vám, abyste vždy měli skvělé přátele, nápomocnou rodinu a potkávali i vstřícné neznámé, s nimiž své záležitosti rychle a efektivně vyřešíte. Za nás všechny si přeji, aby tuto roli zvládla plnit i místní radnice, neboť každý z nás má možnost ovlivnit situaci v zářijových volbách.