5. 1. 2022

Působím v městském zastupitelstvu přes 3 roky, v tom krajském rok, a musím přiznat, že upřednostňuji spolupráci, empatický přístup, kvalitní strategie do budoucna opřené o analýzy a data. Občané se na mne s důvěrou obrací, stejně jako se jistě obrací (nebo obraceli) na další zastupitele našeho města. Bohužel se ukazuje, že i banální pravidla v Mladé Boleslavi nefungují, jakákoliv snaha o zlepšení situace není vyslyšena, tedy poctivé informování o skutečnostech se stalo významnou náplní mé práce. Nejčastěji občany trápí špatná komunikace radnice a ignorace dotazů a podnětů ze strany veřejnosti, chátrající městský majetek jako je kanalizace, chodníky i městské budovy, avšak i nelogická a nehospodárná řešení v dopravě, odpadovém hospodářství, sportu atd.

Navzdory mé opoziční roli však vždy hledám na druhých to lepší, a na tom se snažím stavět. Nic mi tedy nebrání posvětit jakýkoliv dobrý krok současné koalice města. Ačkoliv jsem se naučila spoléhat především na sebe, mou prací v zastupitelstvu je posuzovat jednotlivé kroky nezávisle a analyzovat dostupné údaje tak, abych se co nejodpovědněji rozhodovala v jakékoliv situaci. Mnoha věcem nemusím dobře rozumět, proto pak oslovuji zkušenější odborníky z dané profese, aby mi poskytli zpětnou vazbu a mohla jsem si lépe ujasnit stanovisko pro rozhodování.

Ráda bych proto touto cestou vyzvala ke spolupráci kohokoliv, kdo má odvahu a chuť podílet se na dobrém rozvoji našeho města a života občanů Mladé Boleslavi. Při mých návštěvách problematických míst poznávám skvělé lidi, se zájmem o věc a energií dělat něco navíc, aby se věci pohnuly správným směrem. Spoluprací vždy dosáhneme lepšího výsledku, pokud tím společným zájmem zůstane prosperita našeho města.

Jana Krumpholcová

janakrump@gmail.com

tel. 734 214 122