31. 12. 2021

I v uplynulém roce osobní a soukromé zájmy politických špiček města paralyzovaly chod radnice a bránily normálnímu výkonu práce úředníků i zastupitelů. Ráda bych věřila tomu, že přicházející rok 2022 bude rokem smířlivosti, naděje na lepší přístup radnice vůči občanům i skutečnou změnou v podzimních komunálních volbách.

Celospolečenské dění ukazuje, že arogance a mocichtivost jsou u politiků přístupem minulosti. Lidé se stávají citlivější a kritičtější vůči svým představitelům, jejich slibům a skutkům, které nejsou občanům ku prospěchu. Dva roky tlaku kvůli nemoci Covid veřejnost vyčerpalo, mnozí přehodnotili své postoje i přístup k vlastnímu životu, změnili živnost nebo se naopak dostali do zásadních potíží v důsledku chybných politických rozhodnutí. Cílem v komunálních volbách tedy bude navrátit stabilitu nejen samotné radnici, ale i zajistit účinnou pomoc občanům v potížích. Jen tak můžeme zabránit společenským revoltám, rostoucí nespravedlnosti mezi lidmi, všeobecné nervozitě a nejistotě.

Současné osazenstvo radnice nám během posledních let jednoznačně dokázalo, že jejich skutečné zájmy jsou především ty osobní, tedy vlastní profit na úkor většiny. Jako občané jsme přesyceni přehlížením problémů ve městě i arogancí mocných, kteří nereagují ani na výzvy k nápravě. Tento počínající rok je tedy nadějí pro občany Mladé Boleslavi, neboť v komunálních volbách konečně může dojít k významným změnám ve vedení města. Otevírá se tak brána ke spolupráci všech, kdo nevyhledávají osobní prospěch, ale jde jim především o prosperitu celého města. Nebude to snadné období pro koalici ani pro opoziční strany, neboť v zájmu zachování jednoty bude nutné upozadit ega a vlastní touhy. Budou se více hledat kompromisy, bude nutné více vysvětlovat občanům plány do budoucna i co budou obnášet konkrétní kroky radnice. Pro solidní spolupráci bude nezbytné znovu získat důvěru nejen místních, ale i mnohých úřadů, odborníků a zájmových skupin včetně Škody Auto.