23. 5. 2021

Na radnici se sice zjevně čas zastavil, ale jinde se mnohé mění doslova před očima. Zveřejňujeme upřímnou zprávu od obyvatelky příměstské části Sahara, která popsala komplikace v této lokalitě:

  1. Z časů, kdy byl semafor v Bezděčíně, se lidé naučili jezdit hodně přes Saharu a Neuberk po ulici Bezděčínská. Vždy po ránu a odpoledne je zde neuvěřitelný provoz. Řidiči přes kruhový objezd doslova závodí!
  2. Co se týká dopravy kolem školky, to je téma, které tu řešíme se sousedy a místními už dlouho. Zasloužilo by si to zpomalovací retardéry. Nedávno se tu přímo na křížení ulic stala nehoda a musela zasahovat i záchranná služba. Bylo to v přímé blízkosti plotu školky, kde chodí v tuto dobu běžně děti s rodiči do aut. Jenže problém je právě rychlost řidičů a nedávání přednosti zprava.
  3. Řidiči začali bezohledně jezdit po spojnici na Dubce kolem koňské farmy, kde chybí chodník nebo cesta pro bezpečný pohyb chodců i cyklistů.
  4.  Stavba řadovek v ulici Bezděčínská jede v plném proudu. Denně je na místě těžká technika, enormně se tu práší, jsme z toho nešťastní. Minulý rok navezly nákladní vozy neuvěřitelné množství sutě, půdy, písku, a občané se tu zbavují bohužel i svého nepořádku. Nehledě na to, že původně byla tato část poměrně hezky divoce vzrostlá, byli tu ptáci, srnky i zákonem chránění sysli, a tenhle život tu bohužel začíná chybět!
  5. Posledním námětem k úvaze je možná realizace spojení pro chodce Bezděčín-Sahara a dále pak Sahara-Belveder u leteckého muzea (viz absence chodníku na spojnici kolem koňské farmy). Spolu s cyklostezkou v ulici Pražská by to dotvořilo trojúhelník. Pravidelně tu jezdí bruslaři a děti na kolech po hlavním tahu směr Bezděčín.

Dočkají se místní nápravy, nebo vedení města čeká na skutečné neštěstí?!