13. 1. 2021

Nejednoho občana zaráží, proč dosud nezmizelo „dočasné“ parkoviště u nemocnice na travnaté ploše v Laurinově ulici, když parkovací dům nemocnice je již několik měsíců v provozu a jeho vytíženost není vysoká. Stížnosti na nevhodné parkování kolem centra města jsou dlouhodobou záležitostí, nicméně díky zklidnění dopravy v současné době se jeví rychlé zavedení parkovacího systému jako mimořádně vhodné. Místní po něm volají mnoho let, již před volbami bylo zavedení slibováno, a stále jsme se nedočkali. Jsou snad politici v čele města málo odvážní?

Improvizované parkoviště na trávníku na Slovance přetéká, parkovací dům přes ulici zeje prázdnotou. Kde je chyba?!

Nečinnost radnice je naprosto zarážející, po letech místní problémy narostly do obřích rozměrů – nejen že roky slibovaný parkovací systém stále nebyl spuštěn, město má neplatné smlouvy a porušuje pravidla, díky čemuž z veřejných zdrojů neprůhledně odtékají stamiliony korun ročně (aniž by občané protestovali a média intenzivně informovala, jako je tomu v případě premiéra!). Rozvoj města je nekoncepční, s mnoha spornými stavbami a zároveň chybí dostupného bydlení, radnice vůči občanům projevuje aroganci a bují korupční vazby mezi firmami, politiky i úředníky. Pozorujeme drásající úbytek zeleně i tematickou vyprázdněnost, jak zlepšit život ve městě, atd. atd. atd.

Politici ve vedení města se tak stávají beztvarými loutkami, kde jediným cílem je krýt si v koalici navzájem záda, aniž si při tom lze zachovat důstojnost. Pochybení na straně radnice jsou tak závažná, že občané by to konečně měli vzít v potaz a důrazněji požadovat nápravu. Opozice totiž může poskytovat informace a snažit se o vyjednávání i nápravu, nicméně odpovědnost za chod města je v rukou extrémně široké koalice ODS, ANO, STAN a ČSSD, kde však bohužel každý pracuje především ve vlastní prospěch. Na tento stav v konečném důsledku doplatí občan sám.