13. 11. 2020

Od pondělí 9.11. se podařilo vydat Petici pro záchranu našeho lesa a zástupci veřejnosti žádají primátora k osobnímu setkání při příležitosti předání petice.

Firma Lesy města Mladá Boleslav s.r.o. má doložit veškeré požadované dokumenty a uklidit po těžbě do konce listopadu. Do té doby bude právním zástupcem veřejnosti zajištěn nezávislý znalecký posudek, zda veškeré práce jsou prováděny dle zákona a aktuálního hospodářského plánu. Při prověřování dostupných informací se objevují podivné okolnosti o fungování firmy i způsobu jednání boleslavského magistrátu.

Jana Krumpholcová k podpisu petice uvádí:

Problém péče o svěřený majetek včetně tohoto lesa je hlubší – město řádně nepečuje a nehospodaří dlouhodobě dle zákona, kdy má povinnost starat se o svěřený majetek jako řádní hospodáři. Podle proběhlého jednání je zřejmé, že odpovědní pracovníci jsou nekompetentní osoby, neznalí svých povinností a odpovědnosti, vyplývající z příslušných zákonů a funkcí jim svěřeným. Dlouhodobě zanedbané parky a po letech nahodilé kácení bez schopnosti srozumitelně vyjasnit situaci dle aktuálního hospodářského plánu jsou toho důkazem.

O dalších podrobnostech vás budeme průběžně informovat.