16. 9. 2020

Ve Středočeském kraji jsme se spojili s TOP 09 a hnutím Hlas, abychom krajem pohnuli do 21. století. Stagnace v oblasti péče o krajinu, nakládání s odpady, rozvojem integrované dopravy i inkluzivního školství je do očí bijící. Nejen, že je kraj špatně spravován, ale současná hejtmanka se bohužel stala symbolem arogance a papaláštsví, čímž lidem v kraji politiku znechucuje.

Zelení, jako strana s dlouhodobě transparentním hospodařením a otevřenou komunikací s veřejností, si přejí důvěryhodné a srozumitelné jednání kraje vůči svým občanům. Chceme navrátit politice důstojnost a občanům pocit důležitosti, neboť partnerem politika je především občan. V koalici jsme se shodli, že zřídíme fond pro podporu zadržování vody v krajině, vytvoříme portál
občana kraje pro snadnější komunikaci s úřady a umožníme občanům cestovat po kraji i mimo něj na integrovanou elektronickou jízdenku pokrývající všechny druhy dopravy. Avšak první věc, kterou uděláme po volbách, bude aktualizace krizového řízení kraje. Už se nesmí stát, aby zdravotníci a pracovníci sociálních služeb neměli dostatek kvalitních ochranných pomůcek. Péče o seniory, dlouhodobě nemocné nebo sociálně znevýhodněné musí být dostupná bez ohledu na to, je-li epidemie nebo povodně.

Celý program je ke stažení zde: https://stredocestispojenci.cz/