24. 7. 2020

Za svůj život jsem nikdy Štěpánku nezažil v tak ubohém a zanedbaném stavu. Nejenom ta lapálie se starým a nemocným stromovým porostem, ale krom luk je to zcela neudržovaný park. Pod Východní ulicí, a ne jen pod ní, dokonce bují invazní křídlatka. Zbytek parku, jak by někdo chtěl tím vším plevelem a přerostlou trávou, která už začíná zahnívat, dohnat ty chybějící stromy, které se už běžně každý rok kácí a kácet dál ve velkém budou. Jsme opravdu tak lhostejná společnost, že už většinu ani netrápí, že někdo před 140 lety park založil i pro další generace, a za dobu dvanáctileté vlády pana primátora-našeho senátora, je park na odpis?

To nikdo z vás nevidí, že až zmizí na jaře stromy s červeným křížem, tak tam zbudou už jen stromy, co jsou obaleny břečtanem, o které se postará břečťan sám? Dneska v tom, s prominutím bordelu, jsou všude, kam se člověk podívá, vytahané věci z kontejnerů, v kterých chrápou bezdomovci. Od zimáku až po dálnici. No a občas tu projede ve voze hlídka policajtů. Občas někoho vypeskují, že jim neuhnul, když jde někdo se psem po pěšince. Koho tam asi tak před polednem přistihnou? Pařit, hulit trávu a přenocovat tam chodí na noc páni policajti. Ale to buď spíte anebo nemáte ochranku? A pan primátor-náš senátor dříve sliboval. Aspoň. Dneska je ticho po pěšině. Žádné sliby od Štěpánky až po parkovací systém. Nic. Jak bych mohl cokoliv chtít po někom, kdo nás už jen informuje na facebooku jen o tom, co se v senátu schválí. Suplujete  ČT1, víte to? No a zrušil i původní portál „Napište na radnici“. Nedej bože, aby se někdo pořád na něco ptal nebo si dokonce i stěžoval.
Nic zásadního, co se bude v našem městě dít, žádné věci, které by se týkaly našeho života v Mladé Boleslavi. Snad jen info, že primátor-senátor odstartoval ECO Rally. To byl teda počin.
Vím, že v bezprostřední blízkosti parku bydlí hned čtyři zastupitelé. Možná i víc, ale vlastně o nich nic nevím. Možná tu je někde i komise pro životní prostředí? Ťuk, ťuk, je tu někdo na Magistrátu? Nikdo? Nikdo tam není. To bude asi ono.
Víte, ve slušné a zdravé společnosti se plánuje. To kvůli tomu, aby to všechno bylo vždy nejlepší a klaplo to. Jo, a taky finance. A taky je o tom informována v předstihu veřejnost, aby si zbytečně  nestěžovala, a aby se mohla těšit.
Nic? Tady asi vážně už nikdo nedělá. No aspoň že nebude v Trávnického sadech ta ZOO s kozami.
Ivan Bohuslav