1. 6. 2020

Titanic, neboli naše ekonomika, se potápí, přesto na palubě se stále tančí… Město má uzavřeny velice nevýhodné smlouvy, zřizuje množství firem a z městského rozpočtu se peníze kutálí do ztracena dlouhé roky vlády ODS, s posvěcením ANO, STAN a nyní i ČSSD. Přestože je to směs nesourodých stran, dosud byly prioritní ekonomické zájmy jednotlivců v čele města. Potřebujeme však připravit město na nižší příjmy, na vyšší nezaměstnanost, na nepříjemné sucho a horko, na udržení důležitých služeb ve městě, aby potřební dostali nezbytnou pomoc. Potřebujeme kvalitní dlouhodobé strategie, jak naše město připravit na případné krize a mimořádné situace.

Radnice si navzdory luxusním příjmům půjčila spoustu peněz, úvěry však bude nutné splácet a udržet bezproblémovou správu našeho města. Je naprosto nepřijatelné, abychom z našich daní platili vysoce předražené služby – je žádoucí udělat nová výběrová řízení a snížit tak přemrštěné ceny za údržbu zeleně, čištění ulic, osvětlení, svoz odpadů (ostatně ODS ve volební kampani slibovala odpady zdarma!), nepřiměřené jsou též výdaje do sportu, aniž by zdroje šly do rozvoje sportovišť či do sportující mládeže. Vysoké miliony se dají snadno uspořit, nicméně by to vyžadovalo odpovědný přístup k hospodaření s veřejnými prostředky ze strany všech zastupitelů!

Domnívám se, že zastupitelstvo je tu od toho, aby pracovalo pro všechny občany města za rovných podmínek, a to by také lidé měli od svých zastupitelů požadovat. Třeba osobní účastí na jednání zastupitelů dne 22. června od 15 hodin na radnici.

(publikováno v Boleslavanu 06/2020)