18. 5. 2020

Občané si masivně stěžují na postupnou likvidaci dopravní obsluhy města, a to v čase obnovy provozu školských zařízení, úřadů a firem. Navzdory armádě úředníků a kompetentních osob se všichni odkazují na primátora Raduana Nwelatiho. V demokratických volbách v roce 2018 bylo zvoleno 33 zastupitelů, jak je možné, že dnes město ovládá jediná osoba?! V radě města sedí 11 lidí, co dělají radní z ANO, STAN a ČSSD, když ODS vládne tvrdou rukou?! Jak zastupují své voliče a občany v době krize?! Nezvolili jsme si zastupitele, aby se nám vysmívali, ale aby zodpovědně řídili naše město!

Z miliardového rozpočtu města draze platíme veřejné služby firem napojeným na ODS, proto nesouhlasíme s uzavřením dětských hřišť a psích parků, ani s postupnou likvidací veřejné dopravy! Omezení MHD vede k nárůstu počtu aut v Mladé Boleslavi, ke zhoršení bezpečnosti i špinavějšímu ovzduší ve městě. Řidiči pobírají nižší mzdu a dopravu do zaměstnání obsluhuje konkurence. Navzdory otevření škol se MHD nevrací k původním jízdním řádům, takže vzniká větší chaos. Proč radnice komplikuje existenci školám, zaměstnancům, firmám i běžným občanům?

Nečekejme na zázrak, přijďme říct zastupitelům v pátek 29. května v 14:30 k Domu kultury, co mají dělat a co od nich čekáme! Od 15 hod bude v kulturáku probíhat jednání zastupitelstva Mladé Boleslavi, občané tak mají příležitost vyjádřit se k chodu našeho města v čase krize.

Zachovejte funkční a spolehlivé MHD a otevřete veřejné prostory!

Politici mají sloužit občanům, ne soukromým firmám napojeným na radnici!

Nezvolili jsme politiky, aby rozkrádali veřejné rozpočty ke svému prospěchu, ale aby hospodařili odpovědně ve prospěch všech občanů!

Petici za obnovení MHD pro všechny občany je stále možné podepsat: https://www.petice.com/stats.php?id=263433