3. 5. 2020

 

Příliš jsme si přivykli na tvrdá opatření státu i na slabou radu našeho města, která nedokáže zkrotit primátora Mladé Boleslavi. Stačí však vyjet za hranice města a zjistíme, že jinde se život vrací k normálu – lidé mají příležitost využívat většího množství služeb a posilovat imunitu na čerstvém vzduchu bez extrémních omezení, což přispívá k jejich lepší náladě i vyšší spokojenosti.

Nedává smysl, aby MHD v Mladé Boleslavi sloužilo jen zaměstnancům firmy Škoda Auto, pokud se do práce potřebují dostat i jiné profese, pokud lidé potřebují k lékaři a všichni mají možnost využívat dostupných služeb prodejen potravin, úřadu, obchodů a zařízení. Nosit roušky na čerstvém vzduchu při procházce městem, kdy kolem nás nejsou žádní lidé, není vhodné pro naše zdraví – vědci a lékaři poukazují na dýchací potíže, přibývajících depresí z izolace i rozvoj mikrobů v roušce při nesprávné hygieně.

Vyzývám vedení města, aby obnovilo MHD, přístup na dětská hřiště, psí parky a sportoviště, a umožnilo občanům Mladé Boleslavi využívat těch služeb, které jsou v jiných městech dostupné. Důvěřujme občanům, že znají své možnosti – po mnoha týdnech přísného režimu si uvědomujeme rizika a každý si dokážeme vyhodnotit, co je pro nás přínosem nebo ohrožením.

Zároveň vyzývám občany, aby brali ohledy na druhé, ale využili svých možností v probíhajícím krásném jaru, kdy máme příležitost dýchat ten nejčistší vzduch, užívat si slunných dní a čerpat energii z probouzející se přírody. Věřme sobě a druhým, že pozitivní přístup i naše nálada nám pomůže překonat výjimečné období.

Petici za obnovu MHD v Mladé Boleslavi můžete podepsat zde:

https://www.petice.com/stats.php?id=263433

V Mladé Boleslavi trvá zákaz přístupu např. na dětská hřiště a MHD jezdí jen pro zaměstnance jediné firmy, jaké jsou důvody takové diskriminace?

Dětské hřiště v Poděbradech na prvního máje.