2. 1. 2020

Za uplynulý rok jsem se setkala s mnoha občany města, odpověděla na jejich různorodé dotazy či připomínky, vedla nespočet soukromých rozhovorů s ředitelkami, řediteli, vedoucími sportovních oddílů, úředníky, živnostníky, odborníky, a to nejen z našeho města, ale i mimo něj. Po 11 letech jsem si na Mladou Boleslav zvykla, mám tu svá oblíbená místa, kde ráda trávím čas, a potkávám tolik zajímavých lidí, že tu jsem ráda. Naše město má velký potenciál stát se skvělým místem k životu, pokud té příležitosti dokáží politici správně a včas využít. Na co si však nemohu zvyknout, je vysoká míra arogance, povýšenosti, agrese, marnotratnosti a nemorálnosti ve vedení našeho města. Stále je pro mě s podivem, že stačí vyjet za hranice Mladé Boleslavi a atmosféra je klidnější, lidé vřelejší, přístup druhých přátelštější, a je tam levněji!

Jako členka zastupitelstva docházím do pěti nejdůležitějších komisí a výborů, nechyběla jsem na žádném jednání zastupitelů, zodpovědně přistupuji ke své roli zástupce vás, občanů. Po roce práce tak mohu zhodnotit, jak neúčelně jsou vynakládány obrovské objemy veřejných peněz, a proč chybí peníze tam, kde jsou potřeba nejvíce – na nové městské byty, školám chybí učebny a zázemí pro volný čas, sportoviště neustále chátrají a neřeší se rekonstrukce areálů, některým klubům plesniví jejich klubovny. Lidé nemají dostatek možností, jak příjemně trávit volný čas v průběhu celého roku, ubývá spokojených obyvatel a ti movitější se raději stěhují mimo město.

Nejpřínosnější setkávání je pro mne Výbor pro jednání se Škoda Auto a Okresní hospodářskou komorou, kde díky analýzám firmy Škoda Auto a jejich investicím do studií a návrhů projektů vidím šanci na zlepšení soužití města s touto nejdůležitější firmou našeho regionu. Přála bych si, aby ty kvalitní návrhy na projekty už před lety udělali námi zvolení politici – dnes totiž mohla být Boleslav atraktivním městem pro všechny generace.

Jana Krumpholcová, zastupitelka města Mladá Boleslav

 

Jana Krumpholcová veřejně vystoupila s projevem na demonstraci Milionu chvilek pro demokracii v Mladé Boleslavi také v červnu 2019.