15. 10. 2019

Město Mladá Boleslav s největším zaměstnavatelem v zemi budí pozornost – lze ji srovnat s Baťovým Zlínem? Jak funguje spolupráce se zahraničními pracovníky? A jak jsou místní spokojení se životem ve městě?

Pozván byl primátor města, nicméně na poslední chvíli jej nahradil náměstek z Výboru pro spolupráci se Škoda Auto a.s..  Z politiků se debaty zúčastnili ministři vnitra a průmyslu, opoziční zastupitelka města Jana Krumpholcová a člen představenstva firmy B. Wojnar.

Jak můžete vidět na záznamu, profesionální politici se obvyklým způsobem vyhýbali jasným odpovědím na otázky, spíše odbíhali od podstaty problému a o skutečné situaci ve městě buď neví, nebo úspěšně zakrývají realitu. Bydlení cizinců po sklepech domů, otrokářské pracovní podmínky agentur a životní situace cizinců v nejbohatším městě ČR je zkrátka citlivé téma, o kterém místní ví, ale málokdo chce mluvit otevřeně.

Více v záznamu: