10. 9. 2019

Radnice zpracovává strategický dokument, který patří mezi nejdůležitější podklady pro dlouhodobý rozvoj města, proč však o plánech mlčí před veřejností?!

Vedení města schvaluje změny územního plánu vstřícné zejména vůči firmě Škoda Auto, o přípravách úplně nového územního plánu však neposkytuje téměř žádné informace. Opoziční zastupitelka Jana Krumpholcová je mmj. členkou Komise pro územní plánování, kde proběhla kvalitní prezentace návrhu nového územního plánu od zpracovatelů a požadovala proto, aby byl návrh představen také širší veřejnosti. To však vedení města odmítlo. Sezvala tedy veřejnost do parku, kde spolu s projektanty poskytli informace o návrhu a vysvětlili princip tvorby plánu i termíny, do kdy a jakou formou je možné jej připomínkovat.

Občané se dotazovali především na prodloužení tangenty centrem města, které by oddělilo historické centrum od novější výstavby a způsobilo tak rozdělení města na dvě špatně prostupné poloviny. Kritika se snášela na způsob komunikace ze strany radnice i na termíny zveřejnění informací v průběhu léta, kdy platí lhůta pro připomínkování od 20.8. do 4. října.

Hojná účast občanů a přátelská atmosféra setkání předčila očekávání organizátorky a byla důkazem, že občané stojí o informace. Radnice má důvod zlepšit způsob komunikace s veřejností!

O setkání psal i Boleslavský deník:

https://boleslavsky.denik.cz/zpravy_region/uzemni-plan-jeste-probere-mesto-s-verejnosti-20190917.html