12. 2. 2019

Je skvělou zprávou, že po protestech občanů proti výstavbě bytovek je část parku Štěpánka s restaurací Koliba a příliš masivní stavbou hotelu Stefanie opět ve správě našeho města! Jsme rádi za dočasné využití prázdných prostor maminkami s dětmi z azylového domu, jejichž zázemí se bude rekonstruovat. Chceme, aby areál Koliby opět sloužil veřejnosti a lidé zde našli to, co dlouhá léta ve městě postrádají – venkovní posezení v parku s občerstvením a vyžití pro dospělé i děti různého věku např. s horolezeckou stěnou a/nebo lanovým parkem!

V areálu je dostatek prostoru pro rukodělné dílny, kluby a spolky, které dnes nemají žádné zázemí nebo jsou v nevyhovujících podmínkách. Namísto minizoo u Dubců se v areálu nabízí i možnosti kontaktu se zvířaty – za zajímavý nápad považujeme kočičí kavárnu nebo pohyb několika kusů zakrslých koziček či oveček.

Se záměrem vytvoření atraktivního centra vyhledávaných aktivit pro občany různého věku a zájmů budeme nadále jednat nejen s veřejností, ale i s kolegy ze zastupitelstva. Není záměrem v nabídce aktivit konkurovat již zavedeným organizacím, naopak chceme najít co nejzajímavější využití pro občany i návštěvníky našeho města.

Co byste na Kolibě rádi našli Vy? Můžete se na nás obrátit na mail janakrump@gmail.com nebo tel. 734 214 122.

Jana Krumpholcová a Jaroslav Vedral